"De mi is az a Roller Club? Meg egyébként is miért tartozom oda?" kérdezhetnétek ezt teljes joggal. Ahhoz, hogy ezt megtudd, olvasd el az alábbi cikket!

 

 

Nézzünk először egy kis történelmi áttekintést

 

A mai Roller Club, a Budapest Műszaki Egyetem Wigner Jenő kollégiumának az egyik alagsori helyiségében van.

Először is tudnunk kell azt, hogy a Wigner Jenő kollégium a Műszaki Egyetem Gazdálkodástudományi és Természettudományi kar hallgatóinak az otthona. Itt tanulnak, esznek, alszanak és buliznak ha kedvük tartja. De nem volt ez mindig így, hiszen nem létezett Roller és a megfáradt kollégistáknak el kellett hagyniuk a kolit, ha egy hosszú nap után egy jó korsó sörre vágytak. Ez azonban nem volt a legjobb megoldás, hisz tudjuk az átlagos kolis nem éppen arról híres, hogy szeret mindenbe sok energiát fektetni, sőt…! Ezért néhány matematikus és fizikus(egyszóval TTK-s) hallgató úgy döntött, hogy elmegy a közeli bevásárló áruházba és hoz sört. Na mármost ez rendben is volt, hisz volt sör, volt társalgó ahol el lehetett azt fogyasztani és társaságot is mindig lehetett találni. De egyszer csak elfogyott a sör, úgyhogy megint ki kellett menni a közeli áruházba és megint hozni kellett, egy kicsivel többet, mint azelőtt. Ez így ment napokon, heteken kersztül és ezek után az árubeszerzők azt vették észre, hogy két megrakott bevásárlókocsit tolnak a koli felé, majd pedig a beszerzett folyékony kenyeret felviszik a koli negyedik emeletére, ahol azt a megfáradt kollégisták veszik meg, szigorúan bolti áron. Ez pedig, így ment tovább heteken sőt hónapokon át, amikor is, az eredeti hely kevésnek bizonyult(B4 lépcsőforduló) és a ’kocsma’ leköltözött mostani helyére, a C épület alagsorába.

Ha jól tudom, a Roller ekkor kapta nevét is. Ennek is sztorija van. A sztorit pedig Socka barátom(egy régi-régi Rolleres) mesélte el nekem, amikor már legurítottunk pár pohár sört. Azt tudnunk kell, hogy a Roller alapítói, mint már leírtam egyszer, TTK-sok voltak. - Róluk pedig tudnunk kell, hogy kicsit ’furák’. A fura szóban ebben az esetben semmiképp nem negatív értelmű, senki ne értsen félre ezzel kapcsolatban. senkit nem akarok megbántani, főleg nem a TTK-sokat. Sokukat ismerem, és van közülük néhány nagyon jó barátom. De szerintem ezt ők is tudják magukról, hogy kicsit más szemmel nézik a világot és máshogy gondolkoznak. - Na szóval, a lényeg, hogy már egy ideje gondolkodtak a néven, de senkinek nem jutott eszébe semmi és persze el sietni sem akarták. Azonban egyszer csak, úgy esett, hogy együtt tartottak hazafelé, amikor az út szélén megláttak egy elhagyott ’lábbal hajtható, kétkerekű közlekedési eszközt’ és ekkor egyikük azt mondta:

„ Roller!”

Ez lett a név, hisz úgy gondolták ez az igazi és jónéhány évvel ezelőtt megalakult a Roller Club, ami azóta felüdülést nyújtott több ezer fiatalnak.

Az eltelt évek során a Club nagyon sokat változott. Csak, hogy néhányat említsek: Felépült a ma is itt található pult, elég jó hangcuccot vettünk, a kocsma elnyerte a ma is látható design-ját és az ott dolgozók többször is lecserélődtek az évek során. Egy kicsit szomorú, hogy mára egyetlen TTK-s tagja sincs a Rollernek, minden ott dolgozó ember a GTK-ról jött. De ez nem gátol meg minket abban, hogy a legjobb bulikat tartsuk a Wigner történetében.

Hiszen, azt tudnunk kell, hogy a Roller általában minden csütörtökön nagy bulit tart. Csak párat említek: Jenő napi buli, Halloween party, Mikulás buli, Kolimpia after, Csajos Party és még sok más. Ha pedig voltál, már egy Rolleres buliban, akkor tudod, hogy ha itt buli van, akkor az ezerrel pörög.

 

 

Folytatása következik: „A Roller ma!”

 

- zoli -

 


  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rollerclub.blog.hu/api/trackback/id/tr571516896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása