Gólyáknak üdvözlet!

2012.07.25. 12:59

Izgalmas. Bulik. Központ. Közösség. Ez a Roller Club, a BME GTK hivatalos szórakozóhelye. Ez a pár szó tökéletesen leírja a Rollert, mint jelenséget, azonban ez még közel sem elég.

A Wigner Jenő Kollégium alagsorában található vendéglátóipari egység a Roller Club. Személyzetét a kar aktív, lelkes hallgatói alkotják. És ebben az a szép, hogy mostantól már te is ezen hallgatók közé tartozol. A  lehetőség adott. Minden félévben hirdetünk tagfelvételt, és ha már egyszer bent vagy, nincs megállás.

A klubban minden héten csütörtökön orbitálisan fergeteges bulival várjuk a tisztelt nagyérdeműt. Emellett a Roller sajátossága, hogy amikor csak tehetjük, próbálunk különböző témájú eseményeket összehozni. Ilyenkor a hely a díszítésének köszönhetően teljesen új külsőt vesz fel, melyhez természetesen az alkalomhoz illő zenei felhozatal, dress code és italakció társul. A nyitó és a záró bulik mindig felejthetetlenek, bár nem feltétlenül innen lesz majd a legtöbb emléked. A Rollatronon velünk, Rolleresekkel mérheted össze a tudásod, de jöhetsz majd Amercian Student, Black&White, Hawaii vagy akár Suit Up! partyra is. A részleteket egyelőre még nem áruljuk el, de az biztos, hogy kár lenne bármelyiket is kihagyni.

Viszont ezeket a bulikat valakinek meg is kell szervezni, a díszleteket be kell szerezni, egyeztetni kell a DJ-vel, a biztonságiakkal, és bizony a rendelések sem maguktól történnek.  Az ugyanis remélem már mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a munka nem merül ki a pultban való szobrozásban és monoton kiszolgálásban.

Ott vagyunk a Sportnapon is, ahol kihelyezett pultoknál csapoljuk a sört. Nem hagynánk ki a Kolimpiát és a Karinapokat sem, ahol a Kar nagy része csak arra vár, hogy egy héten keresztül a különböző játékok után nálunk vezesse le a sok stresszt. Ilyenkor bizony rengetegen vagytok, így nem kis munka a takarítás sem.

Amikor épp nem ezerrel pörög a buli és nem tombol nálunk a hallgatók nagy része hajnalig, olyankor a Roller Club közösségi helyként funkcionál. Meccset néznél, kártyáznál, dartsoznál, csocsóznál vagy csak meginnál egy sört valakivel? Ide bármikor jöhetsz, szinte mindig találsz lent valakit. Reméljük, néhány hónap elteltével már te is úgy gondolod majd, hogy ide tartozol...

Kövess minket a facebookon is:

Shut Down Party @ Roller Club

2012.05.13. 19:35

 Sziasztok!

A félév utolsó bulijával és egy kihagyhatatlan akcióval várunk benneteket Május 18-án a Roller Clubban. Ha a pótZh-nak  vége, projektfeladat leadva  és buliznál egy nagyot, nincs más dolgod mint lejönni a Wigner alagsorába.

 

 

Mert ide tartozol...

Sziasztok!

Ezen a héten egy igazi gyöngyszemmel várunk titeket a Rollerben. Ilyen még nem volt, de most lesz. A GTK-ra érkeznek A VIK válogatott csapatai, hogy kihívjanak minket egy piapong vetélkedőre. Azt hiszik, hogy le tudnak minket nyomni.

Ne hagyjuk nekik, gyertek el és mutassuk meg nekik, hogy nem hiába a mi játékunk ez, mutassuk meg, hogy mi vagyunk a jobbak.

Szóval Hétfőn (2012.03.26) este várunk titeket, hogy legyőzzük őket. 

Nevezés este nyolctól, kezdés fél kilenckor, nevezni lehet a roller.klub@gmail.com-on is.

A verseny többfordulós, szóval mindenki készüljön fel, hogy sokat fog inni.

Minimum csapatlétszám: 4 fő (bár ebben az esetben tuti a szétcsúszás)

Gyertek el, mert itt kell lenetek, hiszen mind ide tartoztok.

Csütörtök este a Roller Club ismét fergeteges bulira készül, az Up & Down partyra egy kis Folyosófeszttel megfűszerezve.

Sokan már biztosan hallottatok, hogy a Roller Klub 1997-ben, a kezdetekben, Lego azaz Légrádi Gábor által kezdeményezett Jenő Kultúr Bár volt a B4-en. A raktár a B401-ben volt, és a C3-as srácok vitték. Innen jött az ötlet, hogy a „régi” hangulatot visszahozzuk, és csináljunk egy hatalmas Up & Down partyt, hogy mindenki egy kicsit átélhesse, milyenek is voltak az első rolleres bulik.

A banda tagjai Bölcskei Zoli, Nagy Attila, BB, Balmaz, Chris, Fafa és Bözse voltak. A cél egyszerűen az volt, hogy mindig legyen pia. Ezt sokszor csak pénzügyi veszteségek árán tudták elérni. Azt, hogy Lego mennyire ragaszkodott elveihez, mi sem bizonyítja jobban, mint amikor a Jenő Kultúr Bár a GTK-TTK gólyabálon kihelyezett kocsma lett. Az este felénél kiderült, hogy rengeteg a nyereség, ezért Lego az italokat innentől ingyen osztogatta.

A mai Roller helyére 1999-ben költözött a bár. A kocsma, jelenlegi nevét egy kollégiumi raktárban talált rollerről kapta. Nem kizárt, hogy egy irdatlan nagy buli után, részeg kolisok lomtalanításból hozták haza. (Később a Siesta Klub név is felmerült.)

A régi Roller két különálló szobából és egy fennmaradó kis helyiségből állt, ahol mindössze egy asztal és két hűtő fért el. Egy külön szobában csocsó és darts volt, a másik pedig raktárként funkcionált. A raktárra kiadó ablakot vágtak, majd később kiütötték a csocsószoba és a raktár falait is. Így jött létre a jelenlegi Roller helyisége. A Roller ekkor zavartalanul működött, természetesen továbbra is magasztos célokat szolgálva és így a kollégisták napjait megszépítve. Sokak törzshelyévé vált.

2003/2004-ben Novi és Szabi lettek a Roller vezetői, ez idő alatt nagyon sok felújítás történt. A Roller Öntevékeny körré alakult. A Roller Club mára egy teljesen különálló szervezetté, inkább társasággá vált, ahova mindenki szívesen jár le elütni az időt.

2004-től Vajcs Gábor lett először a gazdasági vezető, majd ő vitte a Rollert is. Gellai Ricsi 2004-2006 között volt vezető, majd 2007. januártól Lóci tolta a szekeret. A Roller Club elkezdett otthont adni GTK-s rendezvénynek, többek közt a Kolimpiának és a Kari Napoknak. Rengeteg tematikus buli és más karokkal közös külsős bulik szervezése is elkezdődött.

A Roller Club jelenlegi vezetője 2010 ősze óta Péter Zoli. A Roller, mint Öntevékeny Kör egyre több taggal bővült.  Jelenleg 15-en dolgozunk azon, hogy felejthetetlenek legyenek a csütörtök esték, vagy összehozzunk nektek egy lazulós keddi programot. Az évek során kialakult egy összetartó, baráti társaság, ahová a régi rolleresek máig visszajárnak. Ez valószínűleg a rengeteg együtt töltött időnek, kocsmázásnak és közös nyaralásoknak köszönhető. Természetesen a pult mögött is mindig emelkedett a hangulat… De ezt biztos tapasztaltátok már. Szóval pörgünk, mint a roller.

Végül még annyit, hogy, ha kedvet kapsz meginni egy sört, vagy beszélgetni, bármikor lejöhetsz. Biztosan itt találsz minket. Most is itt vagyunk. Haverok, buli, csajok, Roller Club, mert ide tartozol...

Kovbojok és lányok,

Rendhagyó Kedd esti mókának nézünk elébe, ugyanis Country (ejtsd: kauntri, egyes nyelvjárásokban koontri) Est megrendezését helyeztük kilátásba.

Célunk a teljes átszellemülés, a fíling megragadása, és annak alkohollal és egyéb praktikákkal való megtartása.

… mint a búcsúba, szokták mondani, olyan lesz. (hogy értsd, lesz minden)

A minden pedig a következőket takarja:

  • kártyázás világba
  • darts
  • csocsó
  • nyitva tartás (=alkohol)
  •  kovbojkodás

meg amit akartok. Jippiájé nyergeljétek fel a lovat, verjétek le a viszkit, kalap fejbe húz, szivar arcba, aztán go a 'saloon', a Roller Club.

„... mert ide tartozol” vagy ahogy a köztudott vadnyugati mondás tartja, „jobb ma egy viszki, mint holnap egy se” 

Reggae lazulás

2012.02.26. 14:06

 Hali gali!

Mit szólnátok a szerdai B7 után egy kis lazuláshoz? Vagy a fárasztó hét kipihenéséhez?

Esetleg a másnaposság elűzéséhez? Ezekre van egy jó ajánlatunk:

Reggae , gyógy sör , Roller Club csütörtök, 20:00-tól!!!

Egy kis kedvcsináló:

                   

 

 

 

Kocsmahét

2012.02.19. 18:00

A következő napokban  fergeteges kocsmahetet szervezünk, amely keretein belül különböző játékokat próbálhattok ki. Nézzük miről is van szó pontosan:

02.21. Pókerbajnokság:

   Az előzetes regisztráció kötelező a létszámkorlát miatt. Regisztrálni a roller.klub@gmail.com  címen tudtok, 02.21 (kedd) 12:00-ig. Pontos részletek a helyszínen. 

02.22. Rollatron:

Győzd le a rollereseket, bizonyítsd be, hogy jobb vagy nálunk a kocsmasportokban! Nem kell mást tenned, mint találni magad mellé 4 lelkes csapattársat, és elindulni a versenyen.  

A játékszabályok pedig a következők:

  •  nevezni  5 fős csapatokban lehet  ( roller.klub@gmail.com  vagy a helyszínen, de jó lenne ha előre regisztrálnátok, hogy tudjuk kb. hány emberre számíthatunk)
  •  a nevezés ingyenes
  •  a játék zsetonokkal történik, amiket a megvásárolt italok után kaptok, jelképes összegért, pl. egy sör 300 Ft, ezért 5 kupont kaptok, amivel játszhattok majd. A zseton leadása után kezdődhet is a játék, az ellenfeleitek természetesen rolleresek lesznek.
  •  a játékok nehézsége változó, ezért kategóriákba vannak sorolva, ezek alapján kapjátok majd a pontokat

A kategóriák:


 I. kategória: Speed (csapkodós kártyajáték), Darts

ára: 1 zseton   megszerezhető pont: 1 pont

   II. kategória: Black Jack kárytajáték, Kent kártyajáték, Csocsó

ára: 2 zseton   megszerezhető pont: 2 pont

    III. kategória: Catan társasjáték

ára: 3 zseton   megszerezhető pont: 3 pont

Játékszabályok:


Csapkodós kártyajáték: 

Egy pakli francia kártya szükséges hozzá, melyet a 2 játékos (aki a Rollert képviseli és a kihívó) megfelez egymás között. Ezt a fél paklit lefordítva tartod magad előtt, melyből előtted mindig maximum 4 darab lehet felfordítva. Két oszlop lesz az asztal… Hát ez nagyon hosszú lenne, majd a helyszínen elmagyarázzuk.

Darts:

 Magától értetődő, 301-es játék.

Kent kártyajáték: 

 Páros kártyajáték francia kártyával. A lényeg, hogy mindenki kezében mindig 4 db kártya van, és ezen felül 4 db kártya kerül az asztalra felfordítva. A cél, hogy 4 egyformát gyűjts össze a kezedben, úgy, hogy ezt rajtad kívül senki ne lássa. Ehhez az asztalon lévő kártyákat használhatod fel. Ha ez megvan, be kell mondanotok a ’Kent’ szót, ezt azonban minden esetben csak a párod teheti meg, ki kell hát találnotok 1 jelet, amit csak ti ismertek, így tudsz neki jelezni, hogy bemondja az említett szót.

Catan társasjáték: 

Stratégiai társasjáték maximum 4 fő részére(akik közül 1 értelemszerűen Rolleres).

Csocsó:

 Egyértelmű, sima 2-2 elleni játék kocsmaszabály alapján.

Az első 3 helyezettet díjazzuk egy-egy üveg piával, és az első helyezett megkapja a Rollatron vándorkupát is.

02.23. Piapong és sörfeles bajnokság

A piaponghoz tetszőleges számú csapatok jelentkezését várjuk, előzetes regisztrációra nincs szükségetek. A játékhoz nálunk vásárolhattok  alkoholt. A sörfeles a jól ismert szabályok szerint zajlik majd, ehhez magatokon kívül csak sört kell szereznetek. 

Roller Club, mert ide tartozol...

 

Február 14. Valentin-nap


valentinj.jpg

 

Szerelmesek, virág, szívecske, parfüm, ajándék, rózsaszín giccstenger... Nekem ezek a dolgok jutnak először az eszembe, mikor a "szerelmesek ünnepére" gondolok. Sokan nem tudják, de az eredeti hagyomány szerint, ez a nap nem csak a szerelmeseké, hanem mindenkié akit szeretünk. Éppen ezért adhatunk ajándékot, vagy kedveskedhetünk a családtagjainknak, barátainknak, közeli ismerősöknek is. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez csak egy újabb hülyeség, egy divat, egy alkalom amikor megint pénzt kell költenünk. Ráadásul, mivel nem számít olyan jelentős ünnepnek, nagyon könnyű elfelejteni, amiből megint csak a sértődés meg veszekedés van.

Megpróbálunk kicsit segíteni. :) Ha esetleg titokban szeretnél üzenni valakinek, vagy nem tartod olyan fontosnak ezt a napot de mégis kedveskednél valakinek, kedd este a Roller Clubban minden nagyobb költség vagy kiadás nélkül küldhetsz egy aprócska ajándékot, amelyet az este folyamán eljuttatunk a megfelelő személyhez. Lehet az barát, barátnő, szobatárs vagy Tibi bácsi, az egyetlen feltétel, hogy kedd este megtaláljuk itt a kolin belül. Ehhez nem kell mást tenned, mint lejönni a Roller Clubba, és bármilyen elfogyasztott ital után már visszük is az üzenetedet.  

Ezen kívül folytatódik a Bajnokok Ligája, amit Ordasnak és a DigiTV-nek köszönhetően, most már probléma nélkül tudunk közvetíteni. Az este 2 meccs is lesz: Lyon - APOEL Nicosia, valamint Leverkusen - Barcelona.

Természetesen Ti dönthetitek el, hogy melyiket szeretnétek, hogy közvetítsük. 

 

 

Végül, de nem utolsó sorban szeretnék boldog névnapot kívánni minden Bálint nevű ismerősömnek, hiszen ilyenkor talán mindenkit jobban érdekel az a bizonyos Valentin-nap... :) 

Dohányzás a Rollerben

2012.02.10. 06:28

Mint tudjátok meghozták a törvény, így sajnos a Rollerben, sőt az egész Wigner Koliban nem lehet dohányozni.

Sajnálattal kell közölni, de a Rollerben se lehet rágyújtani január 1-től. A dohányzást természetesen megoldottuk, így a hátsó udvaron bárki rágyújthat.

Kérlek tartsátok be Ti is a rendeletet!

Üdv,

Roller Club 

Rollernyito2012_kicsi.jpg

süti beállítások módosítása